Kaneli-kahvikakku
Helppo ja kertakaikkisen herkullinen kakku.
Välineet
Ainekset
Annos
200 g
kidesokeria
55 g
suolaamatonta, pehmeää voita
2
isoa kananmunaa, huoneenlämpöistä
75 g
täysrasvaista hapankermaa
240 g
vehnäjauhoja
1/2 rkl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
vaniljauutetta
100 ml
kahvia
20 g
suolaamatonta, pehmeää voita (murupäällyste)
100 g
kidesokeria (murupäällyste)
1 tl
vehnäjauhoja (murupäällyste)
1 tl
kanelia (murupäällyste)
Vaiheittaiset ohjeet
Keitä KitchenAid-kahvinkeittimellä kahvia. Mittaa 100 ml kahvia kuppiin ja siirrä sivuun.
Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon 4-nopeudella. Siirrä sivuun.
Laita voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain. Vaahdota 4-nopeudella 1 minuutin ajan.
Lisää kananmunat, ranskankerma, kahvi ja vaniljauute. Sekoita 4-nopeudella 30 sekuntia.
Yhdistä märät ja kuivat ainesosat ja sekoita 2-nopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leivontavuokaan.
Murupäällyste: laita vehnäjauhot, sokeri, kaneli ja voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain. Sekoita, kunnes seos on murumaista.
Ripottele murupäällystettä kakkutaikinan päälle.
Paista kakkua esilämmitetyssä 170-asteisessa uunissa 1 tunnin ajan. Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei jää enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä 20 minuuttia ennen tarjoilua.