Kanelijäätelö
Koe herkullisen kotitekoisen kanelijäätelön tuoma ilo! Sopii täydellisesti niille, jotka haluavat nauttia jäädytetyn suosikkijälkiruoan ihastuttavasta muunnelmasta.
Kanelijäätelö
Koe herkullisen kotitekoisen kanelijäätelön tuoma ilo! Sopii täydellisesti niille, jotka haluavat nauttia jäädytetyn suosikkijälkiruoan ihastuttavasta muunnelmasta.
Välineet
Ainekset
400 ml vispikermaa
400 ml täysmaitoa
130 g hienoa sokeria
5 munankeltuaista
2 rkl kanelia
50 g voisulaa
100 g fariinisokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita kattilassa vispikerma, täysmaito, sokeri ja puolet kanelista. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Kuumenna, mutta älä anna kiehua.
Lisää munankeltuaiset vispilällä varustetun KitchenAid-yleiskoneen kulhoon ja sekoita 2 minuutin ajan nopeudella 4. Kun yleiskone on käynnissä, kaada sekaan hitaasti 200 ml lämmintä kermaseosta. Kun ainekset ovat sekoittuneet, kaada seos takaisin kattilaan.
Jatka kypsentämistä keskilämmöllä noin 10 minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee.
Siirrä taikina kannuun tai säilytysastiaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kun se on jäähtynyt, laita se pakastimeen vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Tee kanelirouhe sekoittamalla sulatettu voi, fariinisokeri ja jäljelle jäänyt kaneli.
Kiinnitä KitchenAid-jäätelökulho yleiskoneeseen ja käynnistä se nopeudella 1. Kaada jäähtynyt jäätelöseos jäätelökulhoon ja anna sen sekoittua, kunnes jäätelön koostumus on tasainen. Tämä kestää noin 15 minuuttia. Lisää kanelirouhe ja jatka sekoittamista vielä minuutin ajan. Tarjoile heti tai siirrä astiaan ja laita pakastimeen.