Skip the navigation

Karhunvatukka-suklaahippujäätelö

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Blackberry chocolate chip ice cream.JPG

Tämä kermainen jäätelö viilentää oloa kuumana päivänä. Saat jokaiseen suupalaan annoksen karhunvatukkaa ja tummaa suklaata.

Duration
Yhteensä8h50
Valmistelu35min
Asetus8h
Ruoanlaitto15min

Välineet

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

430 g

karhunvatukoita, varaa niitä myös koristeeksi

200 g

kidesokeria, jaettuna

480 g

täysmaitoa

240 g

vispikermaa

1/2

vaniljatanko, halkaistu pituussuunnassa ja siemenet poistettu

100 g

munankeltuaista

110 g

tummia suklaahippuja, joissa kaakaota 60 %, rouhennettuna

3 g

hiutalemaista merisuolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmistele kulho jäätelön valmistukseen: Laita jäätelökulho pakastimeen 24 tuntia ennen sen käyttöä. Pidä se pakastimessa siihen asti, kunnes jäätelöpohja on valmis lisättäväksi.

  2. Valmista karhunvatukkasose: Lämmitä liesi keskilämmölle ja laita keskikokoiseen kattilaan karhunvatukat sekä 0,6 dl sokeria ja 2 tl vettä. Soseuta karhunvatukoita hieman perunanuijalla tai puisella lusikalla. Kiehauta seos ja vähennä sitten lämpöä. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 5–10 minuuttia ja sekoita silloin tällöin, kunnes marjat alkavat hajota.

  3. Valmista jäätelöpohja: Yhdistä maito, 2,4 dl kermaa, 1,2 dl sokeria sekä vaniljatanko ja vaniljansiemenet puhtaaseen keskikokoiseen kattilaan ja lämmitä matalalla lämmöllä. Kiehauta maito ja keitä hiljalleen, kunnes sokeri liukenee. Sekoita silloin tällöin.

  4. Valmistele jääkylpy. Siirrä sivuun. Vatkaa munankeltuaiset ja 0,6 dl sokeria keskikokoisessa kulhossa. Vatkaa keltuaisten sekaan vähitellen 2,4 dl kuumaa maitoseosta. Vatkaa koko ajan, jotta seos ei juoksetu. Vatkaa keltuaisseos kattilassa olevaan maitoseokseen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Keitä matalalla lämmöllä ja sekoita jatkuvasti kumilastalla noin 7–9 minuuttia, kunnes kastike sakeutuu ja alkaa tarttua lastaan. Kaada kastike keskikokoiseen kulhoon ja aseta kulho viilenemään jääkylpyyn. Sekoita välillä, kunnes seos on jäähtynyt. Poista vaniljatanko kastikkeesta. Peitä kastike ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

  5. Ota marjaseos pois levyltä ja kaada marjat hienoon siivilään, joka on pienen kulhon päällä. Paina marjoja kauhalla siivilää vasten ja anna mehun valua kulhoon. Ota mehusta kokkareet pois ja kaada mehu kattilaan. Pidä kattilaa keskilämmöllä ja keitä kokoon noin 5 minuutin ajan, jolloin karhunvatukkamehua jää noin 1,8 dl. Anna jäähtyä. Kaada ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa.

  6. Yhdistä karhunvatukkasose ja jäätelöpohja. Aseta jäädytetty jäätelökonelisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita sekoitin kulhoon. Kytke käyttölaite yleiskoneen moottoripäähän. Laske kiinnitysvartta tai nosta kulhoa käytössä olevan mallin mukaan, kunnes sekoitin kiinnittyy käyttölaitteeseen.

  7. Kytke yleiskone nopeudelle 1 ennen kuin lisäät karhunvatukka-jäätelöseoksen. Kaada jäätelöpohja jäätelökulhoon sekoittimen pyöriessä. Lisää 15 minuutin jälkeen rouhittu suklaa. Jatka sekoittamista 5–15 minuuttia, kunnes seos on pehmeää. Irrota sekoitin ja kaavi jäätelö kulhosta kumilastalla.

  8. Kaada karhunvatukka-suklaahippujäätelö metalliseen leipävuokaan, joka on kooltaan noin 20 cm x 10 cm. Tasoita jäätelön pinta. Ripottele päälle hiutalemaista merisuolaa. Peitä muovikelmulla ja pidä pakastimessa useita tunteja, kunnes seos on kiinteää, tai yön yli. Lusikoi jäätelöä kulhoihin ja koristele tuoreilla marjoilla.