Kastanjakeitto
Tämä kermainen kastanjakeitto toimii herkullisena alkuruokana tai terveellisenä ateriana sellaisenaan.
Välineet
Ainekset
2
salottisipulia
2
porkkanaa
2 vartta
selleriä
1 varsi
purjoa
1 rkl
voita
200 g
keitettyjä kastanjoita
750 ml
kasvislientä
1
tuore laakerinlehti
2 vartta
tuoretta timjamia
2 vartta
tuoretta persiljaa
1 varsi
tuoretta rosmariinia
150 ml
ruokakermaa
40 g
pilkottuja hasselpähkinöitä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori ja leikkaa salottisipuli ja porkkana. Pese ja leikkaa selleri ja purjo.
Sulata voi pannulla ja paista vihanneksia noin 10 minuuttia.
Lisää kastanjat ja kasvisliemi. Sido tuoreet yrtit bouquet garni -kimpuksi ja laita ne keittoon.
Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Aseta johdoton sauvasekoitin keittoon. Paina muuttuvaa nopeudensäädintä ja kämmenkytkintä samanaikaisesti ja sekoita, kunnes keitto on tasaista.
Koristele kermalla, persiljalla ja hienonnettuilla hasselpähkinöillä.