Kasvissushi
Helppoa ja nopeaa sushia: täydellinen valinta lounaaksi tai illalliseksi!
Kasvissushi
Helppoa ja nopeaa sushia: täydellinen valinta lounaaksi tai illalliseksi!
Välineet
Ainekset
750 g keitettyä sushiriisiä maustettuna ja jäähdytettynä
5 porkkanaa
300 g punakaalia
7 noriarkkia
2 viipaloitua avokadoa
30 g vihanneskrassia
Vaiheittaiset ohjeet
Pese ja kuori porkkanat. Kiinnitä yleiskoneeseen 4 mm:n raastinlevyllä varustettu monitoimikone. Raasta porkkanat nopeudella 10. Aseta sivuun ja raasta punakaali.
Aseta noriarkki sushimatolle kiiltävä puoli alaspäin. Kasta kätesi veteen tarttumisen estämiseksi ja aseta sitten ohut kerros kypsennettyä sushiriisiä arkin päälle. Jätä yläreuna vapaaksi.
Asettele raastettu porkkana ja kaali, avokadoviipaleet ja vihanneskrassi riisin päälle. Kääri tiukalle rullalle sushimattoa käyttäen. Kostuta vapaaksi jätetty reuna sulkeaksesi rullan. Viipaloi rulla terävällä veitsellä.
Lisää haluamaasi kastiketta ja lisukkeita, kuten siemeniä, tuoreita yrttejä tai paistettua sipulia.