Keltainen gazpacho
Gazpacho-keitoissa yhdistyvät raikkaus ja terveellisyys, ja tämä keltainen versio tuo vaihtelua ruokapöytään.
Keltainen gazpacho
Gazpacho-keitoissa yhdistyvät raikkaus ja terveellisyys, ja tämä keltainen versio tuo vaihtelua ruokapöytään.
Välineet
Ainekset
100 g kirsikkatomaatteja
150 g keltamaltoisia persikoita
100 g keltaista paprikaa
25 g leipäkrutonkeja
1/2 tl jauhettua kurkumaa
4 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/3 tl suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Liitä hedelmä- ja vihannespuserrin KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita lisäosan alle kulho (käytä yleiskoneen mukana toimitettua teräskulhoa) ja toinen pienempi kulho putkilo-osan eteen, josta hedelmäliha tulee ulos.
Käynnistä yleiskone nopeudella 5 ja lisää kirsikkatomaatit.
Leikkaa persikat kahtia, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Laita viipaleet syöttösuppiloon ja paina tarvittaessa varovasti painimella.
Lisää paprikasuikaleet ja toista toimenpiteet.
Lisää puserretun mehun joukkoon 2 ruokalusikallista etikkaa, 4 ruokalusikallista öljyä, 1/3 teelusikallista pöytäsuolaa ja 1/2 teelusikallista kurkumaa. Sekoita hyvin.
Jaa neljään lasiin ja tarjoile krutonkien kera.
Tähän reseptiin kannattaa lisätä chiliä: laita lasiin jääkuutioita ja 3–4 tippaa Tabasco-kastiketta. Sekoita ja tarjoile.