Keltainen paprikapesto
Tämä ainutlaatuinen pesto on täynnä makua ja herättelee makuhermoja.
Keltainen paprikapesto
Tämä ainutlaatuinen pesto on täynnä makua ja herättelee makuhermoja.
Välineet
Ainekset
1 keltainen paprika
30 g parmesaanijuustoa
20 g pinjansiemeniä
50 ml oliiviöljyä
1/2 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Puolita keltainen paprika ja poista vaaleat sisäosat ja siemenet. Halkaise paprikan puolikkaat.
Laita paprikat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 40 minuuttia 200 asteessa, kunnes paprikan kuoret ovat ryppyisiä ja ruskistuneita.
Anna jäähtyä ja poista kuoret. Siirrä sivuun.
Laita parmesaanijuusto monitoimikoneeseen ja käytä sykäystoimintoa, kunnes juusto on hienoa raastetta.
Lisää keltaiset paprikat, pinjansiemenet, oliiviöljy, valkosipuli ja suola. Sekoita tahnaksi nopeudella 2.
Pesto sopii erinomaisesti pastoihin ja voileipiin sekä dippikastikkeeksi.