Keltuaisspagetti paistetun parsan kera
Salainen resepti Italian maaseudulta: täyteläinen pastataikina, jonka valmistuksessa käytetään vain munan herkullisin osa. Tarjoile öljyssä nopeasti paistetun parsan kera, niin saat herkullisen ja ylellisen pasta-aterian.
Keltuaisspagetti paistetun parsan kera
Salainen resepti Italian maaseudulta: täyteläinen pastataikina, jonka valmistuksessa käytetään vain munan herkullisin osa. Tarjoile öljyssä nopeasti paistetun parsan kera, niin saat herkullisen ja ylellisen pasta-aterian.
Välineet
Ainekset
125 g vehnäjauhoja
5 keltuaista
150 g tuoretta parsaa
2 rkl teriyaki-kastiketta
15 g silputtua korianteria
1 valkosipulinkynsi
2 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
ripaus suolaa
1/2 chilipaprika
Vaiheittaiset ohjeet
Laita keltuaiset, jauhot ja hyppysellinen suolaa yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.
Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.
Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.
Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Käytä sitten konetta jälleen paksuudella 3.
Vaihda paksuusasetukseksi 4 ja toista toimenpiteet.
Vie pastalevy spagettileikkurin läpi yhdellä kädellä pitäen toisella kädellä kiinni pastasta sen tullessa leikkurin läpi.
Laita fettuccine jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.
Kun pasta on kuivumassa, kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa.
Kuumenna neljä ruokalusikallista öljyä isolla paistinpannulla ja lisää parsatangot, valkosipuli ja murskatut chilipaprikat. Paista keskisuurella lämmöllä 3 minuutin ajan. Lisää teriyaki-kastike ja kuumenna, kunnes nesteen määrä on puolittunut.
Keitä spagetti kiehuvassa vedessä, kuivata lävikössä ja siirrä pannulle parsan joukkoon.
Ruskista spagettia pannulla minuutin ajan, jaa neljälle lautaselle, ripottele korianterisilppua päälle ja tarjoile kuumana.
Talvinen versio: lisää paistettavan parsan joukkoon pekonia ja raastettua appelsiininkuorta ja ripottele juustoraastetta päälle.