Välineet
Ainekset
120 ml ekstra neitsyt oliiviöljyä
3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
50 g basilikan lehtiä
75 g parsakaalin kukintoja
70 g pinjan siemeniä, mantelilastuja tai saksanpähkinöitä
2 tl valkoista misotahnaa tai parmesaaniraastetta + lisää maun mukaan
2 tl hienonnettua valkosipulia
3/4 tl merisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria + lisää viimeistelyyn
2 suurta kesäkurpitsaa nuudeleiksi leikattuna
140 g kurkkua pieninä kuutioina
75 g raakoja parsakaalin kukintoja hienoksi silputtuna
30 g kuorittuja hampinsiemeniä
Vaiheittaiset ohjeet
Peston valmistaminen: Laita oliiviöljy, sitruunamehu, basilika, parsakaali, pinjansiemenet, misotahna (tai parmesaani), valkosipuli, suola ja pippuri KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimeen.
Sulje kansi, poista korkki kannen keskeltä ja laita survin paikoilleen. Käytä tehosekoitinta 20–30 sekuntia säädettävällä nopeudella 11. Käytä samalla survinta ainesosien ohjaamiseen terien läpi siten, että ne ovat sekoittuneet suurpiirteisesti, mutta seos ei ole täysin tasaista.
Laita kesäkurpitsanuudelit, kurkkukuutiot ja parsakaali suureen kulhoon. Sekoita kevyesti käsillä, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet hyvin.
Hiero kevyesti 1 kupillinen (230 g) pestoa kesäkurpitsanuudeleihin, kunnes ne ovat tasaisesti peston peitossa. Lisää vähitellen lisää pestoa maun mukaan. Kasviksista vapautuu hieroessa vettä, jolloin pestoa on helpompaa käsitellä. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Annostele neljälle lautaselle ja lisää joukkoon hampunsiemeniä. Tarjoile välittömästi ja laita loput pestosta tarjolle pöytään.
Pesto saattaa maistua hieman pistävältä, kitkerältä ja suolaiselta, kun sitä maistaa suoraan tehosekoittimesta. Maku kuitenkin pehmenee, kun peston sekoittaa nuudeleihin.
Voit myös keittää paketillisen tavallista pastaa ja tarjoilla sitä peston kera. Jos tarjoilet pestoa dippinä raakojen kasvisten tai suolakeksien kera tai voileivillä tai wrapeissa, vähennä reseptistä 1/2 rkl sitruunamehua ja 1/4 tl suolaa. Voit myöhemmin lisätä niitä maun mukaan.