Kesäkurpitsaranskalaiset
Älä heitä kovaa leipää pois, vaan tee siitä kotitekoista korppujauhoa, jonka avulla voit loihtia kesäkurpitsaranskalaisia.
Kesäkurpitsaranskalaiset
Älä heitä kovaa leipää pois, vaan tee siitä kotitekoista korppujauhoa, jonka avulla voit loihtia kesäkurpitsaranskalaisia.
Välineet
Ainekset
9 leipäviipalettas
1,5 rkl jauhoja
6 rkl parmesaania
1,5 rkl valkosipulijauhetta
1,5 rkl Provencen yrttiseosta
2/3 rkl suolaa
3 kesäkurpitsaa
2 munanvalkuaista
1 rkl oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Korppujauhojen tekemiseen voi käyttää kovaa leipää tai tuoreita leipäviipaleita. Kuivaa leipä kokonaan laittamalla viipaleet pellille ja paistamalla niitä 15 minuuttia 100-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Käännä viipaleet ja paista toiset 15 minuuttia. Jos käytät tuoretta leipää, käännä viipaleet vielä kerran ja paista vielä 15 minuuttia. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
Laita leipä johdottomaan teholeikkuriin. Valitse nopeus 2 ja käytä sykäystoimintoa 10–15 kertaa, kunnes leipä muuttuu hienoksi muruksi.
Aseta leivänmurut syvään astiaan. Lisää jauhot, parmesaanijuusto, valkosipulijauhe, Provencen yrttiseos ja suola. Sekoita.
Pese ja leikkaa kesäkurpitsasta ranskalaisia.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Voitele leivinpaperi oliiviöljyllä.
Kasta jokainen kesäkurpitsaranskalainen valkuaisvaahtoon ja sitten korppujauhoseokseen. Aseta ne pellille.
Paista ranskalaisia 10 minuuttia esilämmitetyssä 230-asteisessa uunissa. Käännä ja paista toiset 10 minuuttia. Tarjoile heti.