Kirsikkapierogi
Lämpimänä tarjoiltava kesäherkku, joka nautitaan kerman ja sokerin kera!
Kirsikkapierogi
Lämpimänä tarjoiltava kesäherkku, joka nautitaan kerman ja sokerin kera!
Välineet
Ainekset
125 ml kuumaa vettä
25 g voita
310 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 kananmuna vatkattuna
150 g kirsikoita
120 ml kermaa tarjoiluun
30 g sokeria tarjoiluun
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita kuuma vesi ja voi. Siirrä sivuun.
Laita jauhot taikinakoukulla varustetun 2,1 litran monitoimikoneen kannuun. Lisää suola. Sekoita nopeudella 2 ja lisää joukkoon vähitellen voi-vesiseos. Lisää vatkattu kananmuna ja vaivaa 2-3 minuuttia.
Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kauli jäähdytetty taikina jauhotetulle pinnalle. Leikkaa taikinasta ympyröitä keksimuotilla tai lasilla. Poista kirsikoista kivet ja aseta 2–3 kirsikkaa jokaisen taikinaympyrän keskelle. Taita sivut puolikuun muotoisiksi. Nipistä taikinan reunat yhteen. Toista vaiheet jäljellä olevan taikinan kanssa.
Lämmitä kattilallinen vettä kiehuvaksi. Laita pierogit veteen. Kun pierogit kelluvat pinnalla, keitä niitä vielä 2–3 minuuttia. Nosta nyytit vedestä reikäkauhalla.
Tarjoile kerman ja sokerin kanssa.