Kookos-mangomehujäät
Nämä kookos-mangomehujäät sopivat erinomaisesti kesäpäivien herkuksi!
Kookos-mangomehujäät
Nämä kookos-mangomehujäät sopivat erinomaisesti kesäpäivien herkuksi!
Välineet
Ainekset
200 g makeutettua kondensoitua kookosmaitoa
1 tl vaniljauutetta
1/2 tl suolaa
40 ml sitruunamehua
3 kypsä mango
1 ripaus kokonaista sahramia (valinnainen)
1 purkki makeuttamatonta kookoskermaa tai -maitoa
3 rkl tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Jäähdytä purkillista makeuttamatonta kookoskermaa tai -maitoa jääkaapissa yön yli.
Halkaise sitruuna ja purista mehu kulhoon. Lisää ripaus sahramia ja anna sen liueta 15 minuuttia. Lisää vanilja, makeutettu kondensoitu kookosmaito ja suola. Sekoita hyvin ja siivilöi verkkosiivilän läpi. Jäähdytä jääkaapissa.
Kuori ja paloittele mango. Kiinnitä yleiskoneeseen vihannespuristin. Käytä pienintä jauhatuslevyä ja nopeutta ½ ja työnnä mangopalat puristimen läpi eri kulhoon. Irrota lisävaruste yleiskoneesta.
Jäähdytä yleiskoneen kulhoa ja vispilää pakastimessa 15 minuuttia ja kiinnitä ne yleiskoneeseen.
Ota kookoskerma- tai -maitopurkki jääkaapista. Kaavi purkista kiinteä valkoinen kookosmaito yleiskoneen kulhoon ja kaada kookosvesi pois. Lisää tomusokeri ja vispaa nopeudella 10, kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja.
Ota sahramikerma jääkaapista ja kaavi kaksi ruokalusikallista vaahtoa pois sen päältä. Vaahto on luontainen reaktio, kun sitruunamehu sakeuttaa kondensoitua maitoa.
Lisää mangosose sahramikermaan ja sekoita hyvin.
Kiinnitä yleiskoneeseen kahdella silikonireunalla varustettu vatkain. Käytä nopeutta ½, lisää ⅓ mango-sahramikermasta kerralla ja sekoita kookoskermavaahdon kanssa noin 2 minuutin ajan. On luonnollista, että kermavaahdon kuohkeus laskee hieman.
Kaada tai kauho mehujääseosta tasaisesti muotteihin ja pakasta vähintään 8 tuntia.