Skip the navigation

Kotitekoiset bagelit

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
bagels_thumbnail.jpg

Tämä resepti ei petä – näin valmistat sitkeät bagelit New Yorkin tapaan.

Duration
Yhteensä2h25
Valmistelu1h40
Ruoanlaitto45min

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

280 ml

kädenlämpöistä vettä

20 g

hienoa sokeria

7 g

kuivahiivaa

440 g

vehnäjauhoja

2 tl

suolaa

2 rkl

unikonsiemeniä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tästä reseptistä tulee 8 bagelia. Laita vesi, hieno sokeri ja kuivahiiva taikinakoukulla varustetun monitoimikoneen kannuun. Käytä sykäystoimintoa viidesti ja anna levätä 5 minuuttia.

  2. Lisää puolet jauhoista ja aloita sekoittaminen nopeudella 1. Lisää loput jauhot vähitellen. Sekoita, kunnes taikina on tahmeaa mutta tasaista. Siirrä taikina voideltuun kulhoon ja anna levätä tunnin ajan lämpimässä.

  3. Painele taikina litteäksi ja jaa 8 yhtä suureksi palaksi. Muotoile palat palloiksi ja tee niihin reiät painamalla etusormesi taikinapallojen läpi. Tee 4 cm:n levyinen aukko pyörittämällä taikinaa sormesi ympärillä. Anna levätä 10 minuuttia.

  4. Kiehauta suuri kattilallinen vettä ja keitä rinkeleitä 30 sekuntia molemmin puolin. Asettele kiehautetut bagelit vuoratulle uunipellille ja sivele munamaidolla. Ripottele bagelien päälle siemeniä. Paista 20 minuuttia 220 asteessa.