Kotitekoinen mausteinen kurpitsalatte
Tässä syksyisessä juomassa yhdistyvät perinteiset syksyn maut, höyrytetty maito ja espresso. Nauti kermavaahdon kera!
Välineet
Ainekset
Annos
1 pinch
cinnamon
1 pinch
ginger
ripaus
muskottipähkinää
ripaus
neilikkaa
1/2 rkl
tummaa sokeria
230 ml
haluamaasi maitoa
1 tl
vaniljauutetta
2 rkl
kurpitsasosetta
50 ml (1 tuplashotti)
espressoa
Vaiheittaiset ohjeet
Yhdistä mausteet ja sokeri.
Lisää mausteet, sokeri ja maito kattilaan. Lämmitä keskilämmölle ja vispaa kevyesti.
Sekoita joukkoon vaniljauute ja kurpitsasose. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Kaada tällä välin tuplaespresso haluamaasi mukiin.
Lisää maitoseos espressoon.
Kuorruta kermavaahdolla ja ripottele päälle tuoretta raastettua kanelia.
Voit valmistaa maidottoman vaihtoehdon kauramaidosta.