Kotitekoinen punainen currytahna
Unohda kaupasta ostettu curry, voit valmistaa maukasta punaista currytahnaa itse.
Kotitekoinen punainen currytahna
Unohda kaupasta ostettu curry, voit valmistaa maukasta punaista currytahnaa itse.
Välineet
Ainekset
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
1,5 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
2 punaista chilipaprikaa
2 cm tuoretta inkivääriä
1 lime
1,5 sitruunaruohon vartta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/2 rkl tuoretta korianteria
Vaiheittaiset ohjeet
Survo ja murskaa juustokuminan ja korianterin siemeniä hieman morttelissa. Laita siemenet monitoimikoneeseen.
Kuori salottisipulit ja paloittele neljään osaan. Lisää ne monitoimikoneeseen.
Kuori valkosipuli ja hienonna suurpiirteisesti. Lisää ne monitoimikoneeseen.
Puolita chilit ja poista siemenet. Lisää ne monitoimikoneeseen.
Lisää raastettu inkivääri ja limen kuori. Purista limestä mehut ja kaada mehu monitoimikoneeseen.
Lisää sitruunaruoho, paprikajauhe, suola ja tuore korianteri.
Sekoita monitoimikoneen nopeudella 2, kunnes seos muuttuu karkeaksi tahnaksi. Kaavi tarvittaessa tahnaa reunoilta keskemmälle.
Lisää öljyä, jos haluat tahnasta sileämpää. Tahna säilyy jääkapissa 10 päivää.