Skip the navigation

Kotitekoinen Quiche Lorraine -piirakka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade quiche Lorraine
Kotitekoinen Quiche Lorraine -piirakka

Herkullinen, suolainen piirakka, joka voidaan tarjoilla kuumana tai kylmänä.

Duration
Yhteensä1h
Valmistelu10min
Ruoanlaitto50min

Välineet

FOOD_PROCESSOR_ATTACHMENTFOOD_PROCESSOR_ATTACHMENT
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

Annos

200 g

vehnäjauhoja

100 g

suolatonta voita (kuutioiksi leikattuna)

1/2 + 1/2 tl

suolaa

40 g

lämmintä vettä

160 g

pekonikuutioita

1

suuri sipuli

1 rkl

oliiviöljyä

130 g

Gruyère-juustoa (raastettuna)

250 g

kermaa

2

kananmunaa

1/4 tl

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä yleiskoneeseen kuutiointilevyllä varustettu monitoimikonelisävaruste.

  2. Laita paistinpannulle oliiviöljy ja paista sipulit keskilämmöllä läpikuultaviksi. Lisää pekonikuutiot ja paista kevyesti. Siirrä sivuun.

  3. Lisää jauhot, suola ja voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen vatkain. Sekoita kaksi minuuttia nopeudella 2.

  4. Kun taikina on murumaista, vaihda yleiskoneeseen taikinakoukku. Vaivaa taikinaa nopeudella 2 ja lisää vesi vähitellen.

  5. Kun taikina alkaa muodostua, muotoile se käsin palloksi, kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.

  6. Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Laita taikina matalaan paistovuokaan. Leikkaa irti ylimenevä reuna. Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia 210-asteisessa uunissa.

  7. Poista pavut ja leivinpaperi ja anna jäähtyä 10 minuuttia.

  8. Sekoita kerma, kananmunat, suola ja pippuri lankavispilällä varustetulla yleiskoneella nopeudella 4, kunnes seos on tasaista. Lisää 2/3 Gruyère-juustosta ja sekoita nopeudella 1.

  9. Kaada kermaseos piirakkapohjan päälle. Lisää sipulit, pekoni ja loppu Gruyère-juusto.

  10. Paista 25–30 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa kullanruskeaksi, kunnes täytteet ovat hyytyneet.