Parhaat kotitekoiset italialaiset lihapullat
Parhaat kotitekoiset italialaiset lihapullat
Välineet
Ainekset
400 g vähärasvaista naudanlihaa
80 g parmesaanijuustoa
1 rkl hienonnettua rosmariinia
1 rkl pilkottua ruohosipulia
2 kananmunaa
100 g (noin) leivän pehmeää osaa
200 g (noin) korppujauhoja (hienojakoista)
oman maun mukaan suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä Artisan-yleiskoneeseen lihamylly lihan jauhamista varten. Kun valmistat lihapullat alusta alkaen itse, lihanlaatu on parempaa ja voit käyttää juuri haluamaasi lihaa (nautaa, vasikkaa, possua, kanaa jne.).
Lisää jauheliha, parmesaani, persilja, ruohosipuli ja kananmunat lasikulhoon. Lisää lopuksi kulhoon leivän pehmeät osat. Lisää hieman suolaa ja pippuria ja sekoita hyvin puulusikalla. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja pyörittele niitä lautasella, johon on lisätty korppujauhoja. Varmista, että pyöryköihin tarttuu kunnolla korppujauhoja. Aseta pyörykät puhtaalle lautaselle ja peitä ne muovikelmulla.
Kuumenna öljy vokkipannulla ja paista lihapullia 2–3 minuuttia (lihapullien koko vaikuttaa ruskistumiseen). Kuivaa lihapullat asettamalle ne talouspaperin päälle ja tarjoile kuumina.