Kouign-amann -leivonnaiset
Kouign-amann -leivonnaiset
Välineet
Ainekset
250 ml haaleaa vettä
5 g aktiivista kuivahiivaa
165 g hienoa sokeria
350 g vehnäjauhoja
4 tl suolaa
25 g huoneenlämpöistä voita
250 g (jaettuna kahteen yhtä suureen osaan) pakastettua voita
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää vesi, hiiva, 1 rkl sokeria, jauhot, suola ja voi taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1 viiden minuutin ajan, kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa.
Peitä kulho puhtaalla liinalla ja anna kohota lämpimässä, kunnes taikina on kaksinkertaistunut, eli noin 1,5 tunnin ajan.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli 30 cm x 20 cm suorakulmioksi. Raasta puolet voista taikinan päälle. Taita kaksi taikinan sivua sen keskelle, kuten taittelisit kirjeen. Siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kauli uudestaan ja raasta jäljellä oleva voi taikinan päälle. Taittele taikina taas itsensä päälle ja kauli. Toista tätä 3 kertaa. Siirrä taikina jääkaappiin ja anna levätä tunnin ajan.
Sekoita yhteen 150 g hienoa sokeria ja 2 tl suolaa. Ripottele osa sokerista työtasolle ja aseta taikina sen päälle. Ripottele sokeria myös taikinan päälle. Kauli taikina suuren suorakulmion muotoon. Ripottele taikinan päälle lisää sokeria kaulimisen aikana.
Ripottele hieman sokeri-suolasekoitusta voideltuun muffinivuokaan.
Leikkaa taikinasta pizzaleikkurilla 12 samankokoista neliötä. Käännä jokaisen neliön kulmat toisiaan kohti ja purista yhteen. Siirrä leivokset muffinivuokiin.
Paista 25 minuuttia 190-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Siirrä leivokset uunipelliltä ritilälle heti, kun otat ne uunista.