Välineet
Kukkaisat murokeksit
Näissä täyteläisissä kekseissä maistuu sitrushedelmien pirtsakkuus, ja ne on kruunattu herkullisella kuorrutteella ja syötävillä kukilla.
Välineet
Ainekset
125 g hienoa sokeria
1 sitruuna
1 lime
200 g huoneenlämpöistä voita, kuutioina
1/4 tl vaniljauutetta
1/4 tl suolaa
225 g vehnäjauhoja
35 g maissitärkkelystä
125 g siivilöityä tomusokeria
1 rkl kuivattuja syötäviä kukkia
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää sokeri sekä sitruunan ja limen kuori yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä taikinasekoitin yleiskoneeseen. Sekoita nopeudella 4, kunnes seos alkaa tuoksua ja kuorista irtoaa öljyä.
Lisää voi ja sekoita nopeudella 6, kunnes seos on kevyttä, sileää ja täyteläistä. Lisää vaniljauute, suola, jauhot ja maissitärkkelys. Sekoita hellävaraisesti nopeudella 2, kunnes taikina pysyy kasassa.
Aseta taikina kahden, kevyesti jauhotetun leivinpaperin väliin ja kauli. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Kun taikina on kiinteää, muotoile siitä keksejä keksimuotilla. Siirrä keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 12 minuuttia, kunnes ne ovat reunoilta kevyen kullanruskeita. Siirrä keksit varovasti ritilälle ja anna niiden jäähtyä kauttaaltaan.
Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokerin sekaan kolme ruokalusikallista sitruunamehua. Koostumuksen on oltava riittävän paksu mutta samalla tasainen, jotta keksien dippaaminen onnistuu.
Kasta jäähtyneet keksit kuorrutteeseen: pitele keksiä ylösalaisin ja anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois. Aseta keksit tarjoiluastiaan. Ripottele keksien päälle kuivattuja kukkia kuorrutuksen ollessa vielä kostea.


