Kukkakaali-alfredo
Ravinteikas versio klassisesta alfredokastikkeesta ei kaipaa voita ja juustoa, mutta on ihan yhtä maukasta.
Kukkakaali-alfredo
Ravinteikas versio klassisesta alfredokastikkeesta ei kaipaa voita ja juustoa, mutta on ihan yhtä maukasta.
Välineet
Ainekset
400 g kukkakaalia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
100 ml kasvislientä
100 ml vegaanista ruokakermaa
2 tl suolaa
2 tl pippuria
1 tl muskottipähkinää
4 rkl ravintohiivaa
2 rkl tuoretta persiljaa, silputtuna
Vaiheittaiset ohjeet
Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi ja höyrytä 15 minuuttia, kunnes palat ovat hieman pehmenneet.
Kuori ja kuutioi sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota sipuleita, kunnes niistä tulee tuoksuvia. Siirrä sivuun.
Lisää kukkakaali, aromaattinen kuullotettu sipuliseos, kasvisliemi, vegaaninen ruokakerma, mausteet ja ravintohiiva monitoimikoneen kannuun. Sekoita tasaiseksi nopeudella 2.
Siirrä kastike syvään kattilaan keitetyn pastan kanssa ja pyörittele, jotta kastike lämpenee uudelleen. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.