Kurkku-jogurttigazpacho
Kokeile virkistävää kurkku-jogurttigazpachoa. Viileän täyteläinen herkku piristää mitä tahansa ateriaa tai toimii kevyenä alkupalana lämpimänä päivänä.
Välineet
Ainekset
Annos
500 g
kuorittua kurkkua
175 g
kreikkalaista jogurttia
a handful
tuoretta minttua
a handful
ruohosipulia
1
valkosipulinkynsi
1
sitruuna
30 ml
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori ja pilko kurkku karkeasti. Lisää kurkku, kreikkalainen jogurtti, tuoreet yrtit, valkosipulinkynsi, sitruunamehu, oliiviöljy ja mausteet johdottoman sauvasekoittimen kannuun.
Sekoita sauvasekoittimella, kunnes keitto on tasaista. Peitä kannu kannella ja jäähdytä vähintään 3 tunnin ajan. Sekoita gazpacho hyvin ennen tarjoilua.
Koristele tilkalla oliiviöljyä ja haluamillasi koristeilla.