Skip the navigation

Kurpitsa-inkivääri-appelsiinikeitto

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
pumpkingingerorangesoup_thumbnail.jpg
Kurpitsa-inkivääri-appelsiinikeitto

Tulisesti maustettu kurpitsakeitto lämmittää kylminä talvipäivinä.

Duration
Yhteensä45min
Valmistelu10min
Ruoanlaitto35min

Välineet

BLENDERBLENDER

Ainekset

Annos

2

sipulia

230 g

kurpitsaa, kuorittuna

2 rkl

oliiviöljyä

2 cm

inkivääriä

1

valkosipulinkynsi

1/2 tl

chiliä

1

appelsiini

1 l

kasvislientä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori ja pilko sipulit ja kurpitsa karkeaksi silpuksi. Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa ja lisää pilkotut vihannekset. Kuullota 10 minuuttia.

  2. Suikaloi inkivääri, kuori valkosipulinkynsi ja purista appelsiinista mehu. Lisää inkivääri, valkosipulinkynsi ja appelsiinimehu, chilipippuri ja kasvisliemi kattilaan. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.

  3. Siirrä keitto K400-tehosekoittimen kannuun. Aloita sekoittaminen nopeudella 1 ja nosta tehoa vähitellen nopeuteen 5, kunnes keitto on samettisen sileää.

  4. Lisää tuoretta salviaa ja krutonkeja. Tarjoile koverretussa, paahdetussa kurpitsassa.