Välineet
Kurpitsainen ja timjaminen tuorejuustodippi
Yksinkertainen mutta herkullinen dippi tuorejuustosta, tuoreesta timjamista ja paahdetusta kurpitsasta.
Välineet
Ainekset
400 g myskikurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl savustettua paprikaa
230 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
2 rkl + 10 vartta tuoretta timjamia
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl pippuria
1 rkl kurpitsansiementä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori myskikurpitsa. Leikkaa viipaleiksi. Pirskota kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja ripottele savupaprikaa myskikurpitsan päälle. Paista 45 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä.
Laita tuorejuusto vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 noin minuutin ajan. Lisää tuore timjami, sitruunamehu ja pippuri. Lisää jäähtyneet kurpitsaviipaleet ja sekoita nopeudella 4, kunnes seos on tasainen.
Pirskota loput oliiviöljystä seokseen ja lisää kurpitsansiemeniä sekä timjaminvarsia.

