Skip the navigation

Kurpitsainen ja timjaminen tuorejuustodippi

KitchenAid Chef

Yksinkertainen mutta herkullinen dippi tuorejuustosta, tuoreesta timjamista ja paahdetusta kurpitsasta.

whippedcreamcheesedip_thumbnail.jpg

Kurpitsainen ja timjaminen tuorejuustodippi

KitchenAid Chef

Yksinkertainen mutta herkullinen dippi tuorejuustosta, tuoreesta timjamista ja paahdetusta kurpitsasta.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
25min
Ruoanlaitto
45min
Yhteensä
1h10
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

400 g myskikurpitsaa

3 rkl oliiviöljyä

1 tl savustettua paprikaa

230 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa

2 rkl + 10 vartta tuoretta timjamia

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl pippuria

1 rkl kurpitsansiementä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori myskikurpitsa. Leikkaa viipaleiksi. Pirskota kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja ripottele savupaprikaa myskikurpitsan päälle. Paista 45 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä.

  2. Laita tuorejuusto vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 noin minuutin ajan. Lisää tuore timjami, sitruunamehu ja pippuri. Lisää jäähtyneet kurpitsaviipaleet ja sekoita nopeudella 4, kunnes seos on tasainen.

  3. Pirskota loput oliiviöljystä seokseen ja lisää kurpitsansiemeniä sekä timjaminvarsia.