Kurpitsainen ja timjaminen tuorejuustodippi
Yksinkertainen mutta herkullinen dippi tuorejuustosta, tuoreesta timjamista ja paahdetusta kurpitsasta.
Kurpitsainen ja timjaminen tuorejuustodippi
Yksinkertainen mutta herkullinen dippi tuorejuustosta, tuoreesta timjamista ja paahdetusta kurpitsasta.
Välineet
Ainekset
400 g myskikurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl savustettua paprikaa
230 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
2 rkl + 10 vartta tuoretta timjamia
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl pippuria
1 rkl kurpitsansiementä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori myskikurpitsa. Leikkaa viipaleiksi. Pirskota kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja ripottele savupaprikaa myskikurpitsan päälle. Paista 45 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä.
Laita tuorejuusto vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 noin minuutin ajan. Lisää tuore timjami, sitruunamehu ja pippuri. Lisää jäähtyneet kurpitsaviipaleet ja sekoita nopeudella 4, kunnes seos on tasainen.
Pirskota loput oliiviöljystä seokseen ja lisää kurpitsansiemeniä sekä timjaminvarsia.