Kurpitsapiirakka
Tämä on ainut kurpitsapiirakkaresepti, jonka tarvitset.
Kurpitsapiirakka
Tämä on ainut kurpitsapiirakkaresepti, jonka tarvitset.
Välineet
Ainekset
250 g vehnäjauhoja
40 g erittäin hienoa sokeria
hyppysellinen suolaa
125 g voita kuutioituna
1+2 kananmunaa
225 g kurpitsasosetta
100 ml makeutettua kondensoitua maitoa
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Sekoita yleiskoneen kulhossa jauhoja, sokeria ja suolaa 30 sekuntia nopeudella 1.
Lisää voi ja sekoita nopeudella 2 kaksi minuuttia. Lopuksi lisää yksi kananmuna ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Siirrä taikina jauhotetulle työtasolle ja kauli se levyksi. Laita taikina valmiiseen leivontavuokaan, siisti taikinan reunat, laita painoksi paistoherneitä ja paista 15 minuuttia 190-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Poista paistoherneet ja paista vielä 5 minuuttia. Ota piirakka pois uunista.
Lisää kurpitsasose, maitotiiviste, kananmunat ja mausteet lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutti nopeudella 4.
Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja paista 20–25 minuuttia 190-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.