Välineet
Kylmä kefiiriborssikeitto
Tämä näyttävä ja maukas punajuurikeitto on mainio vaihtoehto tavalliselle gazpacholle.
Välineet
Ainekset
700 g varhaispunajuuria varsineen ja lehtineen
500 g kasvislientä
1/2 sitruuna
1 kurkku
8 retiisiä
500 g kefiiriä
50 g ruohosipulia
50 g tilliä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
Vaiheittaiset ohjeet
Pese kaikki kasvikset. Irrota punajuurista varret ja lehdet ja säilytä ne. Kuori punajuuret. Kiinnitä kuutiointilevy monitoimikoneeseen ja käytä laitetta nopeudella 1. Kuutioi punajuuret syöttämällä ne syöttöputken läpi. Laita punajuurikuutiot kattilaan. Lisää kasvislientä ja kiehauta. Keitä hiljalleen matalalla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes punajuuret ovat lähes kypsiä. Lisää varret ja lehdet ja keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää sitruunamehua ja anna jäähtyä.
Poista kurkun siemenet ja kuutioi ne kuutiointilevyllä varustetussa monitoimikoneessa. Vaihda säädettävään viipalointiterään, valitse asetus 2 ja viipaloi retiisit nopeudella 2.
Lisää kefiiri keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipuli ja tilli ja lisää ne keittoon. Lisää vihannekset.
Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele tarjoiltava keitto kasviksilla, yrteillä ja kananmunalohkoilla.