emeagif
Skip the navigation

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
15min
Yhteensä
35min
Annos
4
Vaikeustaso
Easy
Import-Recipe - Cold kefir borscht

Kylmä kefiiriborssikeitto

KitchenAid Chef

Tämä näyttävä ja maukas punajuurikeitto on mainio vaihtoehto tavalliselle gazpacholle.

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
15min
Yhteensä
35min
Annos
4
Vaikeustaso
Easy

Ainekset

700 g varhaispunajuuria varsineen ja lehtineen

500 g kasvislientä

1/2 sitruuna

1 kurkku

8 retiisiä

500 g kefiiriä

50 g ruohosipulia

50 g tilliä

2 kovaksi keitettyä kananmunaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Pese kaikki kasvikset. Irrota punajuurista varret ja lehdet ja säilytä ne. Kuori punajuuret. Kiinnitä kuutiointilevy monitoimikoneeseen ja käytä laitetta nopeudella 1. Kuutioi punajuuret syöttämällä ne syöttöputken läpi. Laita punajuurikuutiot kattilaan. Lisää kasvislientä ja kiehauta. Keitä hiljalleen matalalla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes punajuuret ovat lähes kypsiä. Lisää varret ja lehdet ja keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää sitruunamehua ja anna jäähtyä.

  2. Poista kurkun siemenet ja kuutioi ne kuutiointilevyllä varustetussa monitoimikoneessa. Vaihda säädettävään viipalointiterään, valitse asetus 2 ja viipaloi retiisit nopeudella 2.

  3. Lisää kefiiri keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipuli ja tilli ja lisää ne keittoon. Lisää vihannekset.

  4. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele tarjoiltava keitto kasviksilla, yrteillä ja kananmunalohkoilla.

pdp-promo-banner deal-days-2025 Mixers fi

Hanki ikoninen yleiskoneemme kotiisi