Skip the navigation

Lasagne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Lasagna

Tämä koko perheen italialainen suosikkiruoka valmistetaan tuoreista lasagnelevyistä.

Duration
Yhteensä2h30
Valmistelu30min
Ruoanlaitto2h

Välineet

PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

1

valkosipulin kynsi

1

suuri sipuli

2

porkkanaa

3 vartta

selleriä

3 rkl

oliiviöljyä

850 g

naudanjauhelihaa

200 ml

valkoviiniä

250 g

tomaattikastiketta

1 tl

mustapippuria

1,5 tl

suolaa

100 g

voita

480 g

vehnäjauhoja

1 l

maitoa

4

kananmunaa

230 g

parmesaanijuustoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tee ragù näin: kuori valkosipuli, sipulit ja porkkanat. Irrota lehdet sellerinvarsista.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen kuutiointisarjalla varustettu monitoimikonelisäosa ja työnnä vihannekset sen läpi.

  3. Kaada oliiviöljyä suureen paistinpannuun ja kypsennä vihanneksia 10 minuuttia.

  4. Lisää liha ja ruskista.

  5. Lisää valkoviini, tomaattikastike, puolet pippurista ja 1/3 suolasta.

  6. Keitä hiljalleen tunnin ajan matalalla lämmöllä.

  7. Tee valkokastike näin: Lisää voita kattilaan ja sulata. Lisää 80 grammaa jauhoja ja sekoita nopeasti vispilällä, kunnes tuloksena on kuiva seos. Lisää maito vähitellen samalla kun sekoitat nopeasti vispilällä.

  8. Lisää kastikkeeseen loput pippurista, 1/3 suolasta ja muskottipähkinää.

  9. Tee pastataikina näin: Laita 400 grammaa jauhoja ja loput suolasta yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain.

  10. Sekoita nopeudella 2 ja lisää kananmunat.

  11. Sekoita, kunnes taikinasta alkaa muodostua pallo.

  12. Vaihda vatkain taikinakoukkuun. Vaivaa taikinaa 4 minuuttia nopeudella 2.

  13. Ripottele jauhoja pinnalle, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Jauhota taikina uudelleen ja vaivaa käsin minuutin ajan.

  14. Kiinnitä yleiskoneeseen pastatela. Säädä paksuusasetukseksi 1.

  15. Vaihda nopeudeksi 2 ja notkista taikinaa pyörittämällä sitä muutaman kerran.

  16. Taita pastalevyt kaksin kerroin ennen kuin syötät ne pastatelaan uudelleen.

  17. Vaihda paksuudeksi 2 ja toista edellinen vaihe.

  18. Tee samoin paksuudella 3.

  19. Leikkaa pastalevyt uunivuokaasi sopiviksi.

  20. Keitä pastalevyjä 30 sekunnin ajan lähes kiehuvassa vedessä.

  21. Aseta pastakerros uunivuoan pohjalle. Kaada päälle kerros ragùkastiketta ja sen jälkeen kerros valkokastiketta. Lisää parmesaanijuustoa. Toista kerrokset kunnes vuoka on täynnä.

  22. Viimeistele kerroksella valkokastiketta ja ripottele reilusti parmesaaniraastetta päälle.

  23. Paista lasagnea 35 minuuttia 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.