Latte macchiato
Haastetta tarjoava juoma valmistetaan kuumasta maidosta, kermaisesta maitovaahdosta ja aromikkaasta espressosta!
Latte macchiato
Haastetta tarjoava juoma valmistetaan kuumasta maidosta, kermaisesta maitovaahdosta ja aromikkaasta espressosta!
Välineet
Ainekset
130 ml maitoa
25 ml (1 shotti) espressoa
kaakaojauhetta tai kanelia
sokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Latte macchiato tarkoittaa italiaksi ”merkittyä” tai ”tahrittua” maitoa. Kun espresso kaadetaan lasiin, tuloksena tulisi syntyä kaunis kolmikerroksinen juoma, jossa espresso kelluu maidon ja maitovaahdon välissä. Latte macchiatossa käytetään samoja ainesosasuhteita kuin cappuccinossa, mutta ne lisätään eri järjestyksessä.
Vaahdota maito höyrysuuttimella ”mikrovaahdoksi”, jota on lähes kaksinkertainen määrä alkuperäiseen maitomäärään verrattuna.
Valmista espresso haluamaasi kuppiin.
Kaada maito korkeaan kuumuutta kestävään lasiin. Estä vaahdon putoaminen lusikalla. Kun maito on kaadettu, lusikoi vaahto sen päälle.
Espresso kaadetaan varovasti vaahdotetun maidon keskelle. Kaada hitaasti, jotta vaahdon alle muodostuu espressokerros, joka ei sekoitu kuumaan maitoon.
Voit valmistaa maidottoman vaihtoehdon kauramaidosta.