Skip the navigation

Liemikuutiot

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
stockcubes thumbnail

Älä heitä ylijäämäkasviksia kompostiin. Tee sen sijaan kotitekoisia liemikuutioita, joiden avulla lisäät makua kastikkeisiin ja keittoihin.

Duration
Yhteensä30min
Valmistelu10min
Ruoanlaitto20min

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor
HandBlenderHandBlender

Ainekset

Annos

3

valkosipulinkynttä

2

sipulia

1

kesäkurpitsaa

4

porkkanaa (kuorineen ja/tai lehtineen)

4

sellerinvartta (lehtineen)

1 nippu

persiljaa (tai mitä tahansa pehmeää ylijäämäyrttiä)

2 rkl

oliiviöljyä

2 rkl

suolaa

1 rkl

pippuria

2

perunoita, leikattuna neljäsosiin

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tästä reseptistä tulee 30 liemikuutiota.

  2. Kuori valkosipuli ja sipulit. Pilko kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Laita kasvikset monitoimikoneeseen, jossa on monitoimiterä, ja leikkaa ne pieniksi palasiksi sykäyttämällä. Laita ne toiseen kulhoon ja siirrä sivuun. Lisää porkkanat kuorineen ja lehtineen, selleri ja yrtit. Käytä sykäystoimintoa, kunnes ainekset on pilkottu kunnolla.

  3. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä ja lisää vihannekset. Lisää suola, pippuri ja pilkotut perunat. Kypsennä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet, ja siirrä sitten sekoituskannuun. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes muodostuu sileää sosetta.

  4. Levitä sose vuorattuun pakastimen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 12 tuntia, kunnes se on kiinteää. Leikkaa kuutioiksi ja käytä heti tai säilytä pakastimessa.