Makeantahmeat taatelipannukakut cashewpähkinävoilla
Hemmottele makunystyröitäsi kotitekoisilla taatelipannukakuilla cashewpähkinävoilla ja vaahterasiirapilla höystettynä. Resepti kehitetty KitchenAid Artisan K400 -tehosekoittimella. Kokeile.
Makeantahmeat taatelipannukakut cashewpähkinävoilla
Hemmottele makunystyröitäsi kotitekoisilla taatelipannukakuilla cashewpähkinävoilla ja vaahterasiirapilla höystettynä. Resepti kehitetty KitchenAid Artisan K400 -tehosekoittimella. Kokeile.
Välineet
Ainekset
8 taateleita
250 ml maitoa tai kasvimaitoa
1 kananmunaa
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
225 g cashewpähkinöitä
80 ml vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
3/4 tl suolaa
3 rkl mietoa ruokaöljyä
hieman ylimääräistä oliiviöljyä lettupannulle
Vaiheittaiset ohjeet
Poista taateleista kivet.
Lisää taatelit, maito, kananmuna, 1 rkl öljyä, jauho, leivinjauhe ja ½ tl suolaa tehosekoittimen kannuun. Sekoita nopeudella 5, kunnes taikina on tasainen.
Kuumenna lettupannua keskilämmöllä, voitele pannu kevyesti ja lisää kauhallinen taikinaa.
Paista pannukakkuja 2 minuuttia, kunnes niiden pinta alkaa kuplia. Käännä ja paista vielä minuutin ajan, kunnes pannukakkujen pinta on kullanruskea.
Lisää cashewpähkinät, vaahterasiirappi ja vaniljauute kulhoon. Sekoita, kunnes kaikkien pähkinöiden pinnalla on siirappia.
Levitä cashewpähkinät tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 15–20 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes pähkinät ovat kullanruskeita. Laita sivuun ja anna jäähtyä.
Lisää pieneen sekoitusastiaan pähkinät, 2 ruokalusikallista öljyä ja ¼ teelusikallinen suolaa. Sekoita nopeudella 3.
Nosta tehosekoittimen nopeutta hitaasti, kunnes seoksen koostumus on tasainen. Kaavi seos kannun reunoilta ja lisää tarvittaessa öljyä.
Tee niin korkea pannukakkupino kuin uskallat. Lisää päälle annos kermaista cashewpähkinävoita ja reilusti vaahterasiirappia. Saat rouskuvamman annoksen lisäämällä päälle vielä pilkottuja taateleita ja karamellisoituja cashewpähkinöitä.