emeagif
Skip the navigation

Makowiec, puolalainen kääretorttu

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Makowiec

Makowiec, puolalainen kääretorttu

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
MeatGrinder
Valmistelu
40min
Ruoanlaitto
1h5
Yhteensä
1h45
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

250 g unikonsiemeniä

40 g pehmeää voita

2 rkl ruokosokeria

60 g hunajaa

60 g rusinoita

80 g karamellisoituja appelsiininkuoria

1 rkl manteliuutetta

1 rkl rommia

350 g vehnäjauhoja

135 ml lämmintä maitoa

100 g sulatettua voita

4 kananmunaa

50 g sokeria

1 tl suolaa

15 g kuivahiivaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita unikonsiemenet kattilaan, peitä vedellä ja kiehauta. Keitä 25 minuuttia ja anna jäähtyä kokonaan.

  2. Valuta unikonsiemenet siivilässä, joka on vuorattu ohuella harsomaisella kankaalla.

  3. Kiinnitä yleiskoneeseen metallinen lihamylly hienolla jauhatuslevyllä. Jauha unikonsiemenet kahdesti nopeudella 4.

  4. Sekoita unikonsiemenet hunajan, ruokosokerin, rusinoiden, karamellisoidun appelsiininkuoren, manteliuutteen, rommin ja pehmeän voin kanssa.

  5. Lisää jauhot, sokeri, suola ja kuivahiiva taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Erottele kananmunat ja lisää keltuaiset kulhoon.

  6. Aloita sekoittaminen nopeudella 2 ja lisää vähitellen lämmintä maitoa (40 °C).

  7. Vaivaa 5 minuuttia. Lisää sulatettu voi. Jatka vaivaamista, kunnes seoksesta on muodostunut taikinaa. Peitä taikina liinalla ja anna kohota tunnin ajan.

  8. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kauli molemmat osat suorakulmioksi.

  9. Vatkaa munanvalkuaisia, kunnes saat muodostettua vaahdosta huippuja. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Sekoita unikonsiementäyte taikinan päälle.

  10. Käännä taikinan päät sisälle ja kääri taikina rullalle aloittaen toisesta pitkästä päästä.

  11. Kierrä taikinan ympäri kaksi kerrosta leivinpaperia, jättäen taikinalle noin 3 cm kasvunvaraa. Anna kohota lämpimässä noin 30–45 minuutin ajan.

  12. Paista 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 35– 40 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.