Mango-inkivääri-chutney
Valmista herkullista chutneyta omassa keittiössäsi.
Mango-inkivääri-chutney
Valmista herkullista chutneyta omassa keittiössäsi.
Välineet
Ainekset
1 tl kasviöljyä
1/2 tl chilihiutaleita
1 sipuli
5 cm inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
1 tl hienonnettua valkosipulia
1,5 kg mangoa
100 g keltaisia rusinoita
60 g sokeria
170 ml etikkaa
1 tl garam masala -mausteseosta
1 tl suolaa
1/2 tl sinapin siemeniä
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen kuutiointisarjalla varustettu monitoimikonelisäosa. Kuori sipuli ja kuutioi se nopeudella 6. Siirrä sivuun.
Kuori mango ja poista kivi. Pilko mango monitoimikonelisäosalla nopeudella 4. Siirrä sivuun.
Lämmitä kasviöljy ja punaisia chilihiutaleita kattilassa keskilämmöllä.
Lisää pilkottu sipuli ja paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää. Lisää inkivääri ja valkosipuli ja paista vielä minuutti.
Lisää pilkottu mango, kultaiset rusinat, sokeri, etikka, garam masala, sinapinsiemenet ja suola. Sekoita hyvin ja kiehauta.
Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä ja anna hautua noin tunti, kunnes chutney muistuttaa paksua siirappia.
Laita chutney puhtaaseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä täysin huoneenlämpöiseksi ennen purkin sulkemista. Säilytä chutneyta jääkaapissa.