Mansikkamousse-puolipallot
Tässä upeassa jälkiruoassa on kaikki: rapea keksipohja ja kermainen, virkistävän kylmä mousse.
Mansikkamousse-puolipallot
Tässä upeassa jälkiruoassa on kaikki: rapea keksipohja ja kermainen, virkistävän kylmä mousse.
Välineet
Ainekset
115 g voita
70 g hunajaa
1 tl vaniljauutetta
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
200 g jauhoja
250 g mansikoita
200 g tomusokeria
500 ml kermaa
225 g kreikkalaista jogurttia
7 g veteen liuotettua liivatejauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Tällä reseptillä saat 6 mansikkapuolipalloa.
Lisää voi, hunaja, vaniljauute ja kananmuna vatkainlisäosalla varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 4.
Lisää suola ja jauhot ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
Poista jäähdytetty taikina kelmusta ja leikkaa siitä puolipallomuottiin sopivia ympyröitä. Paista 13 minuuttia 170-asteisessa uunissa.
Kiinnitä yleiskoneeseen pyreepuristinlisäosa ja valitse nopeus 4. Purista mansikat.
Kuumenna mansikkamehu ja tomusokeri keskilämmöllä. Anna jäähtyä kokonaan.
Lisää kerma ja kreikkalainen jogurtti vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 8, kunnes vaahtoon alkaa muodostua kuohkeita huippuja.
Lisää mansikkakastike ja liivate ja sekoita, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.
Täytä puolipallomuotti mansikkamoussella ja aseta keksi sen päälle.
Pakasta 4 tuntia ennen tarjoilua.