Skip the navigation

Mantelijauhoista valmistettu pitsataikina

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Almond flour pizza crust

Vähähiilihydraattinen mantelijauhoista valmistettu pitsa on terveellinen herkku.

Duration
Yhteensä25min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto10min

Välineet

BlenderBlender
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

430 g

kuorittuja manteleita

6 vartta

tuoretta timjamia

50 ml

oliiviöljyä

6

kananmunaa

4 rkl

jauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

suolaa

1 tl

mustapippuria

100 g

tomaattikastiketta

300 g

revittyä mozzarellaa

100 g

pepperonia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää mantelit ja timjami KitchenAid K400 -tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 5, kunnes mantelit ovat hienontuneet jauhoksi.

  2. Laita oliiviöljy ja kananmunat lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Siirrä sivuun.

  3. Laita toiseen kulhoon mantelijauhot, jauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja sekoita nopeudella 4.

  4. Kaada öljyseos hitaasti joukkoon. Sekoita taikinaksi. Laita taikinapallo leivinpaperille. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä. Peitä taikina toisella leivinpaperilla.

  5. Kauli taikina. Siisti tarvittaessa taikinan reunat ja siirrä taikina leivinpellille. Paista 10 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  6. Lisää pitsapohjan päälle tomaattikastike, juusto ja pepperonit. Paista 10 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes juusto ruskistuu.