Marengit
KitchenAid Chef
Tässä yksinkertaisessa mutta monipuolisessa marengissa yhdistyvät täydellisesti rapea kuori ja pehmeä sisus.
Yhteensä2h15
Valmistelu15min
Ruoanlaitto2h
Välineet
Ainekset
190 ml
munanvalkuaisia
330 g
hienoa sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
1,5 rkl
maissitärkkelystä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita munanvalkuaiset kulhoon.
Aseta johdoton KitchenAid-sähkövatkain nopeudelle 7 ja vatkaa munanvalkuaisia, kunnes vaahdosta muodostuu kiinteitä huippuja.
Jatka vatkaamista ja lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes marenki on jäykkää ja kiiltävää.
Lisää valkoviinietikka ja maissitärkkelys ja vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Kauho marenki ulos ja aseta se kasoiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 2 tuntia 100-asteisessa uunissa. Kun marenki on valmista, anna sen jäähtyä uunissa.