Skip the navigation

Marinarakastike puutarhatomaateista

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
marinasauce wallpaper

Klassinen marinara on herkullista pasta- tai pizzakastikkeena sekä grillatun rustiikkisen leivän ja kasvisten kanssa. Siinä voi myös kiehauttaa juuri halkaistuja kananmunia tai vaaleaa kalaa, kuten miekkakalaa. Voit purkittaa tai pakastaa valmiin kastikkeen ja nauttia kesän mauista vuoden ympäri.

Duration
Yhteensä45min
Valmistelu10min
Ruoanlaitto35min

Välineet

StandMixerStandMixer
FoodStrainerFoodStrainer
MeatGrinderMeatGrinder

Ainekset

Annos

2.3 kg

kypsiä tuoreita tomaatteja (luumutomaatti toimii tässä parhaiten)

1 rkl

tomaattipyreetä

120 ml

ekstra-neitsytoliiviöljyä

6 mausteneilikkaa

valkosipulia

300 g

1 suuri sipuli karkeasti pilkottuna

120 ml

chiantia tai muuta kuivaa italialaista punaviiniä

2 rkl

kidesokeria

130 g

raastettua pecorino-juustoa

14 g

hienonnettua tuoretta oreganoa

20 g

hienonnettua tuoretta basilikaa

1 rkl

hienoa merisuolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tällä ohjeella saat noin 2 litraa valmista marinarakastiketta.

  2. Kiinnitä vihannes- ja hedelmäpuristin yleiskoneeseen. Aseta suuri kulho puristimen alle tomaattiseosta varten ja pienempi kulho puristimen päähän hedelmälihaa varten.

  3. Pese tomaatit ja pilko ne niin pieniksi, että ne mahtuvat vihannes- ja hedelmäpuristimesta. Laita valkosipuli, sipuli ja tomaatit suurelle syöttölautaselle ja syötä seos syöttöpainimella puristimeen. Käytä lastaa ja varmista, että saat kaiken tomaattisoseen pois lisävarusteesta. Heitä hedelmäliha pois.

  4. Lämmitä kaikki muut ainekset paitsi parmesaani ja yrtit suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Anna kiehahtaa ja sekoita hyvin. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 45–60 minuuttia tai kunnes kastike on haluamasi paksuista. Nosta pannu hellalta ja sekoita joukkoon tuoreet yrtit ja parmesaani. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

  5. Tarjoile heti tuorepastan tai muun haluamasi ruoan kanssa. Voit myös antaa kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirtää sen sitten jääkaappiin enintään viideksi päiväksi. Pakastimessa se säilyy enintään kuusi kuukautta. Säilymisaikaa voi pidentää purkittamalla.