Skip the navigation

Mausteinen maissikeitto

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
spicycornsoup thumbnail

Herkullinen mausteinen maissikeitto, jota voit nauttia mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta erityisen hyvää se on kesällä, kun tuore maissi on sesongissa!

Duration
Yhteensä25min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto5min

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

1

salottisipuli

4

maissintähkä

30 g

voita

2 rkl

oliiviöljyä

3

valkosipulinkynttä

1 tl

savupaprikaa

1/2 tl

chilihiutaleita

3

höyrytettyä perunaa

1

lime

1/4

jalapeño

600 ml

kasvislientä

1/2 tl

suolaa

1/4 tl

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tästä reseptistä tulee 2 annosta keittoa.

  2. Kuori ja pilko salottisipuli. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla keskilämmöllä ja kuullota sipuli pehmeäksi.

  3. Leikkaa maissinjyvät irti tähkästä ja lisää ne pannulle. Lisää valkosipuli, savupaprika ja chilihiutaleet. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes maissi on pehmennyt.

  4. Lisää maissi tehosekoittimeen. Lisää höyrytetyt perunat, yhden limen mehu, jalapeño, kasvisliemi, suola ja pippuri. Valitse keitto-ohjelma ja käynnistä. Tarjoile heti.

  5. Tarjoile ranskankerman, jalapeñon, murskattujen tortillasipsien, korianterin ja chilihiutaleiden kanssa.