Skip the navigation

Mausteinen mansikkasorbetti

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Spicy Strawberry Sorbet
Mausteinen mansikkasorbetti

Duration
Yhteensä0min

Välineet

BLENDERBLENDER

Ainekset

Annos

180 ml

makeuttamatonta mantelimaitoa (tai soija- tai kookosmaitoa pähkinättömän vaihtoehdon valmistamiseen)

85 g

kivettömiä taateleita pilkottuna

reilu dl

punaista paprikaa suurpiirteisesti pilkottuna (1/2 keskikokoinen paprika)

reilu dl

gojimarjoja (valinnainen)

riapus

cayennepippuria (lisää maun mukaan) (valinnainen)

640 g

pakastemansikoita

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita maito, taatelit, paprika, gojimarjat ja cayennepippuri (valinnainen) KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan. Sulje kansi ja käytä tehosekoitinta suurella teholla 30–60 sekuntia, kunnes kaikki on hienontunut tasaiseksi seokseksi.

  2. Poista korkki kannen keskeltä ja laita survin paikoilleen.

  3. Kaavi survimen joustavalla reunalla sekoitusastian sivuilta. Lisää joukkoon pakastemansikat ja sulje kansi. Poista korkki kannen keskeltä ja laita survin paikoilleen.

  4. Pidä survinta hyvin paikoillaan ja käytä tehosekoitinta 20–30 sekuntia säädettävällä nopeudella 11. Käytä survinta marjojen ohjaamiseen terien läpi siten, että seoksesta tulee tasaista, mutta edelleen jäistä.

  5. Kaavi seos pois astiasta ja tarjoile välittömästi jogurttijäädykkeen tavoin. Jos haluat koostumukseltaan kiinteämpää sorbettia, jäähdytä pakastimessa 2 tunnin ajan.

  6. Älä pakasta pidempään, jotta sorbettiin ei synny jäähileitä.

  7. Gojimarjat voi jättää pois, jos haluat edullisemman ruokalajin, ja cayennepippurin voi jättää pois, jos sorbetti tulee lapsille. Tällöin myös paprikan määrän voi puolittaa. Jos haluat valmistaa hyvin yksinkertaisen mansikkasorbetin, voit jättää paprikan, gojimarjat ja cayennepippurin pois. Koska paprika sisältää paljon vettä, tällöin täytyy ehkä lisätä 1 kupillinen (240 ml) maitoa.