Skip the navigation

Meksikolaiset kaakaokeksit

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
MEXICAN CHOCOLATE COOKIES

Nämä keksit ovat saaneet inspiraationsa meksikolaisesta ”chocolate calientesta”, lohdullisesta kaakaosta, jossa maistuvat lämmittävät mausteet. Atsteekkien aikoina alkunsa saanut juoma saa lisäpotkua cayennepippurista.

Duration
Yhteensä35min
Valmistelu25min
Ruoanlaitto10min

Välineet

HandMixerHandMixer

Ainekset

Annos

300 g

vehnäjauhoja

42 g

tummaa, makeuttamatonta kaakaojauhetta

2,5 tl

leivinjauhetta

1/2 tl

hienoa merisuolaa

1/2 tl

cayennepippuria

1/2 tl

muskottipähkinää

1/4 tl

mustapippuria

225 g

suolatonta voita huoneenlämpöisenä

65 g

kidesokeria

65 g

fariinisokeria

2

suurta kananmunaa

1 tl

vaniljauutetta

125 g

maitosuklaahippuja

90 g

makeutettua kaakaojauhetta

100 g

kidesokeria

2 tl

jauhettua kanelia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vuoraa kolme reunallista uunipeltiä leivinpaperilla.

  2. Valmista keksit. Lisää keskikokoiseen sekoituskulhoon jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola, cayennepippuri, muskottipähkinä ja mustapippuri. Kiinnitä sähkövatkaimeen turbovatkaimet. Laita vatkaimet kulhoon ja aseta nopeudeksi 2. Sekoita, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet. Sammuta vatkain ja siirrä kulho sivuun.

  3. Laita voi, kidesokeri ja fariinisokeri suureen sekoituskulhoon. Aseta vatkaimet kulhoon. Valitse yleiskoneesta nopeus 2 ja lisää nopeutta 20 sekunnin kuluttua (nopeus 5). Vatkaa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa, eli 3–4 minuuttia. Hidasta nopeuteen 3 ja sekoita joukkoon vaniljauute ja kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa, kunnes ne ovat täysin sekoittuneet, noin yhden minuutin ajan. Sammuta yleiskone ja kaavi kulho ja vatkaimet tarvittaessa lastalla.

  4. Aseta vatkaimet takaisin kulhoon. Valitse nopeus 3 ja lisää jauhoseos hitaasti kulhoon kolmessa osassa. Sekoita sitten kevyesti joukkoon maitosuklaahiput. Sammuta yleiskone ja kaavi taikina vatkaimista. Viimeistele taikinan sekoitus käsin lastalla, jotta ainekset sekoittuvat varmasti kunnolla.

  5. Laita kidesokeri ja kaneli matalaan astiaan. Sekoita.

  6. Muotoile keksit. Ota taikinakauhalla tai lusikalla noin ruokalusikallisen verran taikinaa. Pyöritä jokaisesta palasta 2,5 cm:n pallo ja pyörittele sitä varovasti kaneli-sokeriseoksessa.

  7. Asettele keksit 5 cm:n etäisyydelle toisistaan leivinpaperien päälle. Laita keksit uuniin ja paista, kunnes niiden reunat alkavat jähmettyä ja keksien päällinen pullistua ja halkeilla, eli 10–11 minuuttia. Käännä peltejä paistamisen puolessa välissä.

  8. Anna keksien jäähtyä viisi minuuttia ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään täysin.