Meriahven-porkkana-kesäkurpitsa-inkivääri ceviche
Etsitkö ruokalajia, jossa tuore kala ja raa'at kasvikset yhdistyvät? Sellainen on olemassa, nimittäin ceviche. Tämä helppo ja herkullinen kylmä kalasalaatti on erinomainen valinta varsinkin lämpimällä säällä.
Meriahven-porkkana-kesäkurpitsa-inkivääri ceviche
Etsitkö ruokalajia, jossa tuore kala ja raa'at kasvikset yhdistyvät? Sellainen on olemassa, nimittäin ceviche. Tämä helppo ja herkullinen kylmä kalasalaatti on erinomainen valinta varsinkin lämpimällä säällä.
Välineet
Ainekset
250 g nahattomia meriahven fileitä
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1/2 kevätsipuli
1/2 nippu tuoretta korianteria
1 limen mehu
4 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
1/4 tl merisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Liitä spiraalileikkurilisäosa KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita porkkana keskelle spiraalileikkurin hedelmä- ja vihannespiikkiin. Liitä kuorintaterä ja ohuen spiraalin terä ja aseta ne porkkanan päähän. Aseta terien alle kulho spiraalileikattuja kasviksia varten.
Käynnistä yleiskone nopeudella 4 ja käytä konetta, kunnes terä on porkkanan päässä. Tee sama toiselle porkkanalle.
Poista porkkanan jäljelle jäänyt osa piikistä ja laita siihen kesäkurpitsa. Poista kuorintaterä ja käynnistä yleiskone nopeudella 4. Toista toimenpiteitä, kunnes kaikki on valmista.
Leikkaa meriahvenfileet ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon kasvisten kanssa.
Lisää limettimehu, hienonnettu korianteri, kevätsipuli ja raastettu inkivääri.
Lisää spiraalikasvisten ja kalan joukkoon neljä ruokalusikallista öljyä ja ¼ teelusikallinen suolaa ja sekoita.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan ennen tarjoilua ja koristele korianterinlehdellä.
Saat ruokalajiin enemmän makua lisäämällä 2 ruokalusikallista vadelmaviinietikkaa öljy-suolakastikkeeseen