Skip the navigation

Merisuola-miso-suklaahippukeksit

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Sea salt miso cookies

Onko sinulla koskaan käynyt mielessä mison yhdistäminen suklaakeksitaikinaan? Suolaisen ja makean yhdistelmä keksissä on lyömätön.

Duration
Yhteensä12h25
Valmistelu15min
Ruoanlaitto10min
Kohotusaika12h

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

510 g

vehnäjauhoja

1/2 tl

suolaa

1 tl

ruokasoodaa

300 g

voita

4 rkl

valkoista misoa

250 g

fariinisokeria

200 g

kidesokeria

2

kananmunaa

1 rkl

vaniljaa

280 g

tummia suklaahippuja

to garnish

merisuolaa tai sormisuolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmista keksitaikina: mittaa jauhot, suola ja ruokasooda keskikokoiseen kulhoon. Sekoita vispilällä. Siirrä sivuun.

  2. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Lisää voi, miso ja molemmat sokerit yleiskoneen kulhoon. Käännä yleiskone nopeudelle 2 ja sekoita 1–2 minuutin ajan. Kasvata sekoitusnopeutta nopeuteen 3 ja jatka sekoittamista 1 minuutin ajan.

  3. Lisää kananmunat ja vanilja. Sekoita nopeudella 3 yhden tai kahden minuutin ajan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  4. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeudella 3 vielä 1–2 minuuttia.

  5. Lisää suklaahiput ja kääntele taikinan sekaan puolinopeudella noin 1 minuutin ajan.

  6. Jäähdytä keksitaikina: irrota kulho yleiskoneesta. Peitä kulho ja laita jääkaappiin 12–24 tunniksi.

  7. Paista keksit: esilämmitä uuni 190-asteiseksi. Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Jaa keksitaikinaa tasaisesti uunipellille jäätelökauhalla. Pellille mahtuu 6–8 keksiä.

  8. Paista 8–10 minuuttia, kunnes keksien reunat alkavat ruskistua.

  9. Ota uunista ja ripottele lämpimien keksien päälle suolaa. Anna jäähtyä hieman ja siirrä ritilälle. Toista jäljellä olevan keksitaikinan kanssa.