Skip the navigation

Merveilleux

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
merveilleux_thumbnail.jpg

Höyhenenkevyt merveilleux-leivos on täydellinen jälkiruoka tai herkullinen välipala.

Duration
Yhteensä2h30
Valmistelu30min
Ruoanlaitto2h

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

Annos

4

kananmunaa

150 g

hienoa sokeria

175 tl

siivilöityä tomusokeria

1 tl

vaniljauutetta

600 ml

vispikermaa

2 rkl

mascarponea

200 g

suklaalastuja

200 g

kirsikoita

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Erottele valkuaiset keltuaisista ja aseta valkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 6, kunnes valkuaiset vaahtoutuvat. Nosta nopeutta asetukseen 10 ja lisää hieno sokeri yksi ruokalusikallinen kerrallaan. Sekoita, kunnes vaahtoon muodostuu erittäin kiinteitä huippuja.

  2. Sekoita vaniljatahna ja 100 grammaa siivilöityä tomusokeria varovasti seokseen 1/2-nopeudella. Siirrä marenki pursotuspussiin, jossa on iso kärki. Pursota merveilleux-leivokselle levyn muotoinen pohja ja kupolin mallinen ”hattu”. Paista kaksi tuntia 90-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä vähintään tunnin, ennen kuin avaat uunin luukun.

  3. Vatkaa kerma, 75 grammaa tomusokeria ja mascarpone, kunnes seos on paksua (paksumpaa kuin tavallinen kermavaahto). Levitä kermavaahtoa marengin pohjan päälle ja aseta ”hattu” päälle. Peitä marengin ulkopuoli kermavaahdolla ja ripottele päälle suklaalastuja. Aseta kirsikka leivoksen päälle.