Skip the navigation

Miso-browniet savusuolakaramellin kera

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Miso brownies with smoked salt caramel

Tutustu herkullisiin, umami-makua täynnä oleviin miso-brownieisiin, joita täydentää savusuolakaramellikastike.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto20min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

240 g

tummaa suklaata

260 g

voita

2 rkl

misotahnaa

220 g

hienoa sokeria

4

kananmunaa

100 g

vehnäjauhoja

40 g

kaakaojauhetta

200 g

sokeria

120 ml

vispikermaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Pilko suklaa ja laita se kuumuutta kestävään kulhoon. Lisää 180 g voita ja misotahnaa ja sulata seos sitten vesihauteessa.

  2. Laita hieno sokeri ja kananmunat silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita kevyeksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos hitaasti sekoittamisen aikana. Siivilöi kaakao ja jauhot ja lisää ne sitten vähitellen taikinaan. Sekoita, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet.

  3. Vuoraa neliön muotoinen 20 cm:n uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna brownieiden jäähtyä tarjottimella.

  4. Sillä aikaa kun browniet jäähtyvät, valmista savusuolakaramelli. Sulata sokeria kattilassa keskilämmöllä, kunnes se muuttuu kullansävyiseksi nesteeksi. Ota pois levyltä. Lisää voi jatkuvasti hämmentäen, kunnes seos on tasainen. Kaada joukkoon vispikerma ja jatka sekoittamista, kunnes karamelliseos on tasainen. Lisää savustettua merisuolaa maun mukaan. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä.

  5. Kuorruta browniet savusuolakaramellikastikkeella ja ripottele halutessasi päälle savustettua merisuolaa tuomaan lisää makua.