Skip the navigation

Mortadella-voileipä pikkelöidyillä vihanneksilla ja kastikkeella

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Mortadella sandwich with pickled veggies and special sauce

Täydellinen voileipä: rapeaa leipää, herkullista mortadella-leikkelemakkaraa, kirpeitä pikkelöityjä vihanneksia ja erikoiskastike.

Duration
Yhteensä24h20
Valmistelu20min
Kohotusaika24h

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

6

pientä kurkkua

3

punasipulia

4

punajuurta paahdettuna, kuorittuna ja jäähdytettynä

15 oksaa

tuoretta tilliä

3 tl

kosher-suolaa

6 tl

sinapinsiemeniä

6

valkosipulia kuorittuna ja viipaloituna

450 ml

etikkaa

1,5 l

vettä

100 g

majoneesia

30 g

ketsuppia

10 g

Dijon-sinappia

1/2 rkl

vaahterasiirappia

1/2 tl

savupaprikaa

1/8 tl

suolaa

1/8 tl

pippuria

6

ciabattaa

25 g

vuonankaalia

18

viipaletta Mortadella-leikkelemakkaraa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmista pikkelöidyt vihannekset pesemällä ensin kurkut. Viipaloi kurkut ja punajuuret. Kuori punasipulit, leikkaa ne puoliksi ja viipaloi ohuiksi paloiksi. Aseta vihannekset erillisiin purkkeihin pikkelöintiä varten. Jaa kosher-suola, sinapinsiemenet, tuore tilli ja valkosipulit tasaisesti kolmeen purkkiin. Sekoita etikka ja vesi kannussa. Jaa seos tasaisesti purkkeihin. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 24 tunnin ajan.

  2. Lisää majoneesi, ketsuppi, sinappi, vaahterasiirappi, savupaprika, suola ja pippuri johdottoman miniteholeikkurin työkulhoon. Mittaa 50 grammaa kurkkua ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Lisää työkulhoon. Sekoita nopeudella 1, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet ja pikkelöidyt kurkut ovat pilkkoutuneet.

  3. Kokoa voileivät: aloita levittämällä kastiketta, lisää salaattia ja pikkelöityjä punajuuria ja kurkkua sekä muutama viipale Mortadella-leikkelemakkaraa ja pikkelöityjä punasipuleita. Viimeistele vielä kastikkeella.