Skip the navigation

Munakoiso-kvinoaraviolia mintun kera

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Aubergines and quinoa ravioli with fresh mint
Munakoiso-kvinoaraviolia mintun kera

Valmista itse raviolia tällä kevyellä ja maukkaalla välimerellisellä reseptillä, johon kvinoa tuo ripauksen uudenlaista makua.

Duration
Yhteensä1h25
Valmistelu1h
Ruoanlaitto25min

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER
PASTA_ROLLERPASTA_ROLLER

Ainekset

Annos

250 g

munakoisoa

25 g

salottisipulia

15 g

kvinoaa

100 g

raastettua parmesaania

15 g

tuoretta minttua

200 g

vehnäjauhoja

2

kananmunaa

3 rkl

ekstra neitsyt oliiviöljyä

1/4 tl

suolaa

ripaus

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

 1. Lämmitä 3 ruokalusikallista öljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää salottisipulit ja kuullota niitä pannulla noin 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Ripottele päälle ¼ teelusikallista suolaa. Lisää munakoisokuutiot, kvinoa ja lasillinen vettä. Kuullota noin 10 minuutin ajan, kunnes seos on täysin pehmennyt ja kosteus haihtunut. Poista pannu liedeltä.

 2. Liitä kulho ja lankavispilä yleiskoneeseen. Lisää paistetut munakoisot, silputut mintunlehdet ja puolet parmesaanista. Vispaa nopeudella 6, kunnes seos on tasaista.

 3. Laita munat, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

 4. Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

 5. Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

 6. Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.

 7. Liitä raviolikone yleiskoneeseen.

 8. Kun raviolikone on paikoillaan, aseta pastanauhat molemmille puolille ja ala vähitellen syöttää niitä lisäosaan. Käytä mukana toimitettua annoskokolusikkaa, jotta et syötä liikaa pastaa koneeseen.

 9. Kun raviolit ovat muodostuneet, vedä ne varovasti erilleen.

 10. Kiehauta suolalla maustettu vesi, lisää raviolit ja keitä 3–4 minuutin ajan.

 11. Kuivata lävikössä ja jaa neljälle lautaselle. Mausta extra virgin -oliiviöljyllä ja ripottele päälle loput parmesaaniraasteesta.

 12. Ripottele hienoksi raastettua sitruunankuorta annosten päälle ennen tarjoilua.