New Yorkin juustokakku
Klassinen New Yorkin juustokakku on herkullinen ja upean näköinen jälkiruoka.
New Yorkin juustokakku
Klassinen New Yorkin juustokakku on herkullinen ja upean näköinen jälkiruoka.
Välineet
Ainekset
110 g digestive-keksejä
160 g hienoa sokeria
60 g sulatettua voita
600 g tuorejuustoa
2 rkl jauhoja
2/3 tl vaniljauutetta
40 ml sitruunamehua
2 kpl kananmunia
140 ml ranskankermaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita Digestive-keksit monitoimikoneeseen. Sekoita nopeudella 2, kunnes keksit ovat murentuneet pieniksi paloiksi. Lisää sekaan ruokalusikallinen sokeria ja sulatettu voi, ja sekoita minuutti nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
Laita irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle neliönmallinen pala leivinpaperia ja kiinnitä vuoan reunat paikoilleen. Ylimääräinen leivinpaperi jää vuoan ulkopuolelle.
Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Paista 10 minuuttia 180 asteessa. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki.
Laita tuorejuusto yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä koneeseen vatkain. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2. Vatkaa tuorejuustoa kaksi minuuttia. Lisää sokeri vähitellen ja sekoita, kunnes se on täysin sekoittunut.
Lisää jauhot, vaniljauute ja sitruunanmehu ja vatkaa vielä minuutin ajan.
Vaihda vatkaimen tilalle lankavispilä. Lisää kolme kananmunaa. Vatkaa kaksi minuuttia nopeudella 2. Kaavi seosta muutama kerta, jotta siitä tulee mahdollisimman tasaista.
Lisää ranskankerma ja jatka vatkaamista vielä minuutin ajan.
Sivele vuoan reunat voilla ja vuoraa ne leivinpaperilla. Kaada tuorejuustoseos vuokaan.
Paista 15 minuuttia 180 asteessa. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen ja paista 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna juustokakun jäähtyä uunissa kaksi tuntia.
Laita juustokakun päälle ranskankermaa, johon on lisätty sokeria ja sitruunanmehua.