Skip the navigation

Normandialainen piirakka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Tarte Normande

Duration
Yhteensä45min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto25min

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

250 g

vehnäjauhoja

40 g

hienoa sokeria

100 g

sokeria

1 tl

suolaa

125 g

voita

3

kananmunaa

1 kg

omenoita

50 g

mantelijauhoja

200 g

hapankermaa

45 ml

calvadosta

1 rkl

paahdettuja mantelilastuja

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, hieno sokeri ja suola taikinavatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää voikuutiot ja sekoita nopeudella 2 kaksi minuuttia. Lisää 1 kananmuna ja sekoita, kunnes taikina alkaa muodostua.

  2. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.

  3. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla pinnalla. Painele kaulittu taikina voideltuun piirakkavuokaan.

  4. Kuori omenat ja poista niiden siemenkodat. Leikkaa ne lohkoiksi. Asettele omenalohkot limittäin taikinan päälle.

  5. Laita vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon 2 kananmunaa, sokeria, mantelijauhetta ja hapankermaa. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Lisää calvados ja sekoita 30 sekunnin ajan nopeudella 4. Kaada täyte omenoiden päälle.

  6. Paista 25 minuuttia 220 asteessa. Ripottele paistetun piirakan päälle paahdettuja mantelilastuja. Anna jäähtyä vuoassa.