Normandialainen piirakka
Normandialainen piirakka
Välineet
Ainekset
250 g vehnäjauhoja
40 g hienoa sokeria
100 g sokeria
1 tl suolaa
125 g voita
3 kananmunaa
1 kg omenoita
50 g mantelijauhoja
200 g hapankermaa
45 ml calvadosta
1 rkl paahdettuja mantelilastuja
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää jauhot, hieno sokeri ja suola taikinavatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää voikuutiot ja sekoita nopeudella 2 kaksi minuuttia. Lisää 1 kananmuna ja sekoita, kunnes taikina alkaa muodostua.
Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla pinnalla. Painele kaulittu taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori omenat ja poista niiden siemenkodat. Leikkaa ne lohkoiksi. Asettele omenalohkot limittäin taikinan päälle.
Laita vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon 2 kananmunaa, sokeria, mantelijauhetta ja hapankermaa. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Lisää calvados ja sekoita 30 sekunnin ajan nopeudella 4. Kaada täyte omenoiden päälle.
Paista 25 minuuttia 220 asteessa. Ripottele paistetun piirakan päälle paahdettuja mantelilastuja. Anna jäähtyä vuoassa.