Skip the navigation

Oliivileipä

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
olivebread thumbnail

Nauti tämän artesaanileivän täyteläisestä oliivin mausta, joka on herkullinen lisä mihin tahansa ateriaan.

Duration
Yhteensä2h35
Valmistelu15min
Ruoanlaitto50min
Kohotusaika1h30

Välineet

StandMixerStandMixer
BreadBowlBreadBowl

Ainekset

Annos

450 g

leipäjauhoja

11 g

kuivahiivaa

8 g

suolaa

2 rkl

kuivattua oreganoa

120 g

vihreitä oliiveja

300 ml

lämmintä vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä leipäkulho taikinakoululla varustettuun KitchenAid-yleiskoneeseen. Sekoita jauhot, kuivahiiva, suola ja kuivattu oregano. Sekoita nopeudella 1. Lisää lämmintä vettä vähitellen, kun yleiskone on käynnissä. Vaivaa taikinaa nopeudella 2 vielä noin 5 minuuttia, kunnes se on tasaista ja joustavaa. Jos taikina näyttää liian tahmealta, voit lisätä hieman enemmän jauhoja, ruokalusikallinen kerrallaan.

  2. Lisää pilkotut oliivit taikinaan ja vaivaa vielä 2–3 minuuttia, kunnes oliivit ovat tasaisesti jakautuneet taikinaan.

  3. Irrota taikina koukusta ja ripottele taikinan päälle hieman jauhoja. Kääntele taikinaa jauhoissa käsin ja peitä sitten kulho kannella. Anna leivän nousta 60 minuuttia.

  4. Poista kulhon kansi ja siirrä taikina kulhosta reilusti jauhotetulle alustalle. Poista ilma painamalla taikinaa kevyesti. Muotoile taikina venyttämällä sitä ja taittamalla reunat keskelle. Käännä taikina taitettu puoli alaspäin. Aseta molemmat kädet taikinan kummallekin puolelle. Muodosta oikeasta kädestä loiva kaari oikeaan reunaan ja pyöritä taikinaa tasolla vasemmalla kädelläsi. Näin taikinasta tulee pyöreä. Aseta leipäkulhon leivinpaperilla vuoratun kannen päälle, peitä ja anna nousta vielä 30 minuuttia.

  5. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja poista ilma painamalla sitä kevyesti. Muotoile taikina palloksi vetämällä ja taittamalla reunoja keskelle. Käännä taikina ylösalaisin ja aseta kädet varovasti taikinan kummallekin puolelle. Muodosta oikeasta kädestä loiva kaari oikeaan reunaan ja pyöritä taikinaa tasolla vasemmalla kädelläsi. Aseta leipä leipäkulhon kannen päälle ja ripottele päälle jauhoja ja tee viilto. Sulje leipäkulho ja aseta se 230-asteiseen esilämitettyyn uuniin. Paista 35 minuuttia, irrota leipäkulho ja paista leipää ilman kulhoa vielä 15 minuuttia tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä hieman ennen viipalointia.