Skip the navigation

Omena-kehäkukkatee

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Marigold apple tea

Mukava sekoitus omenaa ja kehäkukkaa sopii täydellisesti talveen.

Duration
Yhteensä4h20
Valmistelu20min
Ruoanlaitto4h

Välineet

KettleKettle

Ainekset

Annos

2

omenoita

150 g

inkiväärinjuurta

6 rkl

kehäkukan terälehtiä

6 rkl

rooibos-teetä

6

kanelitankoja

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Pese omenat huolellisesti, jotta niihin ei jää likaa tai jäämiä. Viipaloi omenat ohuiksi ja yhtenäisiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Kuori inkiväärinjuuri kuorintaveitsellä tai lusikalla. Viipaloi kuorittu inkivääri terävällä veitsellä.

  2. Asettele omenaviipaleita ja inkivääriä tasaisesti ritilälle. Kuivaa 1,5 tunnin ajan, ota inkivääri pois ja jatka omenoiden kuivattamista vielä 2,5 tunnin ajan. Voit käyttää myös kaupasta ostettuja, kuivattuja inkiväärin ja omenan paloja.

  3. Leikkaa kuivatut omenat pieniksi paloiksi, mutta jätä kuusi viipaletta sivuun. Sekoita omenanpalat, kehäkukan terälehdet, rooibos-tee ja kuivatut inkiväärinjuuret keskenään.

  4. Lisää 1,5 litraa vettä KitchenAid-vedenkeittimeen ja aseta lämpötilaksi 100 °C. Laita teeseos teepalloihin tai -siivilöihin ja sitten laseihin. Kun vesi on saavuttanut halutun lämpötilan, kaada se lasiin. Saat lisää makua laittamalla kanelitangon teen sekaan. Anna hautua 5 minuuttia. Viimeistele kuivatulla omenaviipaleella.