Omenasokerikakku (szarlotka)
Tämä helppo omenasokerikakku on kevyt ja kuohkea ja täynnä mehukkaita omenan lohkoja!.
Omenasokerikakku (szarlotka)
Tämä helppo omenasokerikakku on kevyt ja kuohkea ja täynnä mehukkaita omenan lohkoja!.
Välineet
Ainekset
6 kananmunaa
300 g hienoa sokeria
190 g vehnäjauhoja sihdattuna
7 granny smith omenaa (tai muuta hapanta omenaa)
70 g hienonnettua saksanpähkinää
1 rkl kanelia
1/2 sitruuna
250 g kermavaahtoa
1 rkl tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Pese ja kuori omenat ja poista niiden siemenkodat. Viipaloi ne kahdeksaan osaan. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja kääntele omenan lohkot sitruunamehussa ja kanelissa.
Laita kananmunat lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vatkaa munia nopeudella 6 noin kahden minuutin ajan, kunnes ne ovat kuohkeita. Lisää sokeria vähitellen. Kun kaikki sokeri on lisätty seokseen, käännä kone nopeudelle 2 ja lisää jauhot vähitellen. Sekoita jauhot seokseen sekoittamalla niin vähän kuin mahdollista.
Vuoraa 30 x 40 cm kokoinen leivontavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina leivontavuokaan niin, että se leviää tasaisesti. Pistele omenan lohkot taikinaan tasaisin välein. Ripottele pinnalle hienonnettua saksanpähkinää. Paista 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 40 minuuttia. Sirottele kakun pinnalle tomusokeria (halutessasi). Tarjoile kermavaahdon kanssa.