emeagif
Skip the navigation

Omenasokerikakku (szarlotka)

KitchenAid Chef

Tämä helppo omenasokerikakku on kevyt ja kuohkea ja täynnä mehukkaita omenan lohkoja!.

Import-Recipe - Apple sponge cake (Szarlotka)

Omenasokerikakku (szarlotka)

KitchenAid Chef

Tämä helppo omenasokerikakku on kevyt ja kuohkea ja täynnä mehukkaita omenan lohkoja!.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
40min
Yhteensä
1h
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

6 kananmunaa

300 g hienoa sokeria

190 g vehnäjauhoja sihdattuna

7 granny smith omenaa (tai muuta hapanta omenaa)

70 g hienonnettua saksanpähkinää

1 rkl kanelia

1/2 sitruuna

250 g kermavaahtoa

1 rkl tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Pese ja kuori omenat ja poista niiden siemenkodat. Viipaloi ne kahdeksaan osaan. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja kääntele omenan lohkot sitruunamehussa ja kanelissa.

  2. Laita kananmunat lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vatkaa munia nopeudella 6 noin kahden minuutin ajan, kunnes ne ovat kuohkeita. Lisää sokeria vähitellen. Kun kaikki sokeri on lisätty seokseen, käännä kone nopeudelle 2 ja lisää jauhot vähitellen. Sekoita jauhot seokseen sekoittamalla niin vähän kuin mahdollista.

  3. Vuoraa 30 x 40 cm kokoinen leivontavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina leivontavuokaan niin, että se leviää tasaisesti. Pistele omenan lohkot taikinaan tasaisin välein. Ripottele pinnalle hienonnettua saksanpähkinää. Paista 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 40 minuuttia. Sirottele kakun pinnalle tomusokeria (halutessasi). Tarjoile kermavaahdon kanssa.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Anna henkilökohtainen äitienpäivälahja!

Maksuttomalla jäätelökone (arvo jopa €169) kun ostat yleiskoneeseemme - Artisan By You tai 5KSM60SPX