Skip the navigation

Päärynä-clafoutis

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
PEAR CLAFOUTI

Perinteisesti clafoutis sisältää tuoreita kirsikoita, mutta tämä piirakka tehdään käyttämällä kiinteitä mutta kypsiä päärynöitä, jotka on leikattu ohuiksi lohkoiksi ja kostutettu päärynänmakuisella brandyllä.

Duration
Yhteensä55min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto40min

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

vuoan voiteluun

pehmennyttä voita

2

päärynää (Anjou tai Comice)

päärynänmakuista brandyä (valinnainen)

30 g

tomusokeria

30 g

vehnäjauhoja

1/2 tl

hienoa merisuolaa

3

suurta kananmunaa

180 ml

vispikermaa

1/2 tl

vaniljauutetta

ripotteluun

kidesokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Aseta uuniritilä uunin keskitasolle ja lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 22 cm:n piirakkapannu tai -vuoka pehmeällä voilla. Siirrä sivuun.

  2. Kuori päärynät. Halkaise päärynät pituussuuntaan ja poista siemenkodat palloraudalla tai pienellä lusikalla. Leikkaa kumpikin puolikas pituussuuntaan ohuiksi lohkoiksi. Kostuta päärynänlohkot päärynänmakuisella brandyllä kulhossa. Siirrä sivuun.

  3. Sekoita pienessä kulhossa yhteen tomusokeri, jauhot ja suola.

  4. Lisää kananmunat, kerma ja vanilja tehosekoittimeen. Sekoita nopeudella 3, kunnes seos on täysin emulgoitunut. Lisää jauhoseos ja sekoita varovasti noin 15 sekunnin ajan, kunnes kuivat ainekset ovat sekoittuneet.

  5. Asettele päärynät tasaiseksi kerrokseksi piirakkapannun pohjalle. Kaada täyteseos päälle. Paista clafoutia noin 40 minuuttia, kunnes se on kuohkea ja kullanruskea. Täyte ei saa hytkyä, kun ravistat pannua kevyesti.

  6. Siirrä pannu ritilälle. Sirottele päälle kevyesti kidesokeria. Anna jäähtyä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.